Tongeren wil winkel opkopen om stadstuin van te maken

De stad Tongeren gaat een handelspand midden in de stad aankopen, om er een nieuwe stadstuin aan te leggen. Op die manier wil de stad meer groen creëren in het centrum. 

De kledingwinkel Steff Line, in de Maastrichterstraat, staat te koop. Het pand sluit aan op een tuin die eigendom is van de overheid, FOD Justitie. De stad wil het pand afbreken om daar een tuin aan te leggen, om op die manier het centrum groener te maken.

"Tongeren is een sterk versteende stad en de aanleg van pleinen en groene zones wordt daarom sterk aangemoedigd", is te horen bij het stadsbestuur. "De stad Tongeren grijpt nu zelf de kans om de inrichting van deze site naar een hoger niveau te tillen."

Huis Theelen

Eerder werd ook al een stadstuin aangelegd aan het Huis Theelen, ook in de Maastrichterstraat. "Met de restauratie van Huis Theelen legden we het historisch hart van Tongeren open en veranderden we het stadsbeeld in positieve zin. De tuin rond Huis Theelen is inmiddels een drukbezochte stadstuin waar mensen graag komen verpozen."

De aankoop van het handspand moet deze maand wel nog worden goedgekeurd op de gemeenteraad.

Meest gelezen