Copyrighted

Vaccinatiedorp Spoor Oost mikt op dubbel zoveel vaccinaties: "Alles zal nog vlotter verlopen"

Het vaccinatiedorp Spoor Oost in Antwerpen zal volgende week een versnelling hoger schakelen. Het centrum mikt dan op 25.000 vaccinaties per week. Dat is dubbel zoveel als de afgelopen weken. "Nu meer mensen zonder begeleiding kunnen komen, zal alles wat vlotter verlopen", zegt coördinator Jan Stroobants van Spoor Oost. 

De vaccinaties in Spoor Oost in Antwerpen verlopen een pak sneller.  Enerzijds zijn er meer vaccins beschikbaar en anderzijds worden mensen die er langskomen steeds mobieler. Jongere mensen hebben minder begeleiding nodig, waardoor de vaccinatiecentra ook minder extra ruimte moeten voorzien. 

Kom alleen als je geen begeleiding nodig hebt, zo gaat alles beter vooruit

Dokter en coördinator Jan Stroobants

"Nu meer mensen alleen kunnen komen, zal alles wat gemakkelijker gaan. Ik wil ook oproepen om zoveel mogelijk alleen te komen als je geen begeleiding nodig hebt. Dat zou ons een stuk helpen om alles beter vooruit te laten gaan", zegt dokter Jan Stroobants in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen. 

Ook zal er vanaf volgende week op zaterdag gevaccineerd worden. In het vaccinatiedorp staat men alvast te popelen om die extra dag met beide handen aan te grijpen. "We staan er zelfs voor klaar om 24 uur per dag te vaccineren, mochten we de kans hebben", aldus Stroobants. 

Beluister hier het volledige gesprek in "Start Je Dag" en lees onder het fragment verder:

Belga Image

"Mooi hoe mensen zich hebben ingespannen"

Stroobants kijkt ook tevreden terug op de afgelopen vaccinatieperiode. "Het is geweldig geweest, want we hadden verwacht dat veel mensen niet zouden opdagen. Maar iedereen heeft er alles aan gedaan om het vaccin te krijgen. Het was mooi om te zien hoe de mensen zich daarvoor hebben ingespannen."  

Intussen zijn bijna alle 80-jarigen gevaccineerd en is het volgende week de beurt aan de jonge zeventigers.

Meest gelezen