foto: Radio 2

Na dochtertje (10) nu ook vader overleden na brand in Leopoldsburg

De man die op 16 februari zwaar verbrand raakte bij een brand in Leopoldsburg is overleden aan zijn verwondingen. Het dochtertje van 10 jaar overleed toen ter plaatse. 

Bij die woningbrand op 16 februari kwam het dochtertje van 10 jaar al om het leven, en nu is de vader ook overleden. De zoon en de moeder waren op het ogenblik van de brand niet thuis.

In het huis woonden 4 mensen, de moeder was op het moment van de brand op haar werk. Het meisje van 10 werd uit de vlammen gehaald door buren en werd nog een tijdje gereanimeerd, maar ze overleefde de brand niet. 

Haar vader raakte zwaargewond en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven gebracht. Bijna 2 maanden na de feiten is ook hij nu gestorven. 

De woningbrand heeft in de gemeente veel teweeg gebracht, omdat de buren mee geholpen hebben om de vader en het dochtertje uit de woning te halen en te reanimeren tot de hulpdiensten aankwamen. De klasgenootjes van het meisje kregen ook psychologische ondersteuning op school. Ook de buren van het getroffen gezin kregen ondersteuning.

 

Meest gelezen