350 vogelkastjes in 1 boom in Bavikhove: "De mensen blijven staan om te kijken, ik zie het vanuit mijn living"

In de oude eik van Gilbert Defoort in Bavikhove hangen 350 vogelhuisjes. Het vogelhotel is een spektakel voor fietsers en wandelaars: "De oude eik moest plaats maken voor een nieuwbouwwoning. Ik heb de boom afgezaagd, verplant en met mijn creatieve vingers een nieuw leven gegeven als vogelhotel", zegt Gilbert Defoort. 

In de buurt waar Gilbert woont, stond een eikenboom van 40 jaar oud. Die moest plaats maken voor een nieuwbouw. "Het was zo jammer om de boom gewoon om te zagen en te verwerken tot brandhout. Dus heb ik mijn creativiteit de vrije loop laten gaan", legt Gilbert Defoor uit. Hij toverde de eik  met honderden mezenkastjes om tot een vogelhotel. 

Een echte familieattractie

Nu staat de oude eik in de tuin van Gilbert langs een drukke wandelweg. "Alle fietsers en wandelaars stoppen om de boom te bewonderen en foto's te nemen. Ik zie het vanuit mijn living. Kinderen maken er zelfs een spelletje van om te tellen hoeveel kastjes er in de boom hangen, een mooi familiegebeuren in mijn tuin", vertelt Gilbert trots. Er hangen op dit moment 350 mezenkastjes in de oude eik en er komen er nog zo'n 100 bij: "Er zijn nog enkele gaten, die moeten nog dicht. Eens de klimop erdoor groeit, zal het prachtig zijn".

(lees verder onder foto) 

Het vogelhotel heeft voorlopig nog geen gasten. "Daarvoor zijn we net te laat. We zien wel al enkele meesjes heen en weer vliegen. Normaal moet je een kastje ophangen net voor de winter. We zijn dit jaar te laat, maar volgend jaar is dat hier volle bak", glundert Gilbert. 

Wandelaars zijn gefascineerd door de boom. Sommige kastjes hebben al een een naam gekregen. "We hebben al zo'n 50 namen doorgekregen: Het Mezenappartementje, Blijf-in-je-kotje, Air BnB en de Speelvogelboom zijn onze 4 favorieten ".  Andere namen blijven bij Gilbert ongetwijfeld altijd welkom.  

Meest gelezen