Radio 2

Wandelaar ontdekt zak vol medisch materiaal in Oudenaarde: “Mysterie hoe het er terecht is gekomen”

In Edelare, bij Oudenaarde, heeft een wandelaar een zak vol medisch materiaal gevonden. Het is nog onduidelijk hoe de zak er terecht kwam, de politie noemt het een mysterie. 

Een wandelaar in Oudenaarde contacteerde de politie gisteren toen hij op zijn toch in deelgemeente Edelare, bij het Kezelfort, een zak vol medisch materiaal ontdekte. Daar bleken honderden venulen in te zitten. Dat zijn buisjes die onder meer gebruikt worden om bloed in af te nemen. De politie heeft intussen de leverancier van het materiaal opgespoord en gecontacteerd. 

De leverancier wil ons niet vertellen waar het materiaal voor bedoeld is
Joost Duhamel, korpschef politie Vlaamse Ardennen

De politie kon na onderzoek achterhalen dat het materiaal afkomstig is uit Duitsland. “We konden de leverancier traceren en contacteren. Vreemd genoeg wil die niet vertellen voor wie het medisch materiaal bestemd is”, verklaart Joost Duhamel van de politie bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Nog vele vragen

“De leverancier heeft beloofd dat de bestemmeling geïnformeerd wordt. Als die het materiaal ophaalt, willen we toch duidelijkheid. Het is voorlopig een mysterie hoe de buisjes er terecht gekomen zijn. We beschouwen het voorlopig als een verloren voorwerp”, besluit de Duhamel. 

kasto80

Meest gelezen