Zaak-Sihame El Kaouakibi: rechter stelt ook bij WannaWork voorlopig bewindvoerder aan

In de zaak rond de ex-Open VLD politica Sihame El Kaouakibi heeft de Antwerpse rechtbank ook bij de onderneming WannaWork een voorlopig bewindvoerder aangesteld. WannaWork is een jobplatform dat door El Kaouakibi opgericht is om kansarme jongeren aan werk te helpen. 

Een Antwerpse rechter heeft beslist om ook bij WannaWork een voorlopig bewindvoerder aan te stellen. Dat bevestigt haar advocaat. Wannawork werd opgericht door de voormalige Open VLD-politica Sihame El Kaouakibi en wou de link vormen tussen kansarme jongeren van diverse achtergronden en de arbeidsmarkt. 

Enkele topnamen uit de bedrijfswereld zorgden mee voor het startkapitaal van een half miljoen euro. Maar de onderneming bleek geen groot succes te hebben.  De onderneming werd eerder al van de hand gedaan door El Kaouakibi.

De voorlopig bewindvoerder moet nu bekijken of WannaWork nog gezond is. Als dat niet zo is, zou het faillissement kunnen gevraagd worden. Ook bij het jongerendansproject van El Kaouakibi, Let's Go Urban, werd al een voorlopig bewindvoerder aangesteld.

Meest gelezen