De omslagfoto van The Times

Britse kranten rouwen mee met de koningin, nu haar echtgenoot, prins Philip, overleden is

De Britse kranten staan vanochtend allemaal in het teken van het overlijden van prins Philip, de echtgenoot van koningin Elizabeth, met paginagrote foto's en extra bijlagen. De kranten benadrukken vooral zijn toewijding aan de koningin en betuigen ook hun medeleven. "We huilen allemaal met u mee, mevrouw", kopt The Sun.

Prins Philip werd net geen eeuw oud en was 73 jaar getrouwd met koningin Elizabeth. Veel kranten benadrukken dan ook dat Philip al die jaren de niet aflatende steun was van de koningin. The Guardian en The Times hebben het over de "standvastige supporter" van de koningin.

Bekijk ook de journaalreportage met wereldwijde reacties op prins Philips overlijden: (lees eronder verder) 

Videospeler inladen...

"Een leven in dienst van", kopte Evening Standard vrijdagavond al. Prins Philip moest een stap terugzetten toen Elizabeth koningin werd. Hij moest zijn job bij de marine opgeven en zijn hoofdtaak werd de koningin ondersteunen en bijstaan. Ook I Weekend benadrukt dat hij vooral zijn plicht moest vervullen.

De Daily Mail en Daily Mirror, die normaal gezien diametraal tegenover elkaar staan wat polititieke visie betreft, pakken nu uit met een bijna identieke foto van het koppel met daarbij de titel: "Vaarwel, mijn geliefde".

The Sun publiceert de officiële aankonding van het paleis over het overlijden op de voorpagina. Het antwoord van de krant daarop is "We huilen allemaal met u mee, mevrouw."

Ook de Daily Express rouwt mee met de koningin. "Intens verdriet", kopt de krant. De krant roemt Philip om de levenslange toewijding aan "zijn vrouw, onze koningin, en de natie".

Andere kranten houden het erg sober en laten vooral een foto en de data spreken.  

Videospeler inladen...

Meest gelezen