Archieffoto

Jongeren Let's Go Urban willen gehoord worden in debat over voortbestaan vereniging

In een open brief klagen de leden van de Antwerpse jongerenorganisatie Let's Go Urban (LGU) aan dat hun mening niet wordt gevraagd in het debat over de toekomst van de vzw. "We zijn enorm bezorgd dat de vereniging moet sluiten en we allemaal onze tweede thuis verliezen", zeggen de 124 ondertekenaars.

In de brief distantiëren de jongeren zich van het onderzoek naar oprichtster Sihame El Kaouakibi, die in opspraak kwam na vermeend gesjoemel met subsidies voor de vzw. "We willen ons vooral uitspreken over onze bezorgdheden en de vereniging zelf", klinkt het.

De jongeren zijn bezorgd dat Let's Go Urban, de vereniging die ze als hun tweede thuis zien, wordt opgedoekt. De vzw voor kwetsbare jongeren geeft welzijn en structuur, zeker tijdens de coronacrisis. Ze wijzen erop dat LGU één van de weinige verenigingen is waar ze sinds de tweede lockdown terecht kunnen om te studeren. In de 'welzijnsbubbels' van de groep kunnen ze hun gedachten verzetten.

"Boven ons hoofd"

Bovendien moeten de jongeren het debat over het voortbestaan van hun vereniging in de pers volgen. "Er worden, boven ons hoofd, beslissingen gemaakt. We krijgen geen toekomstperspectief. Het gaat over ons, maar niemand vraagt naar ons. Dit komt hard aan."

De ondertekenaars nodigen daarom de beslissende actoren van stad Antwerpen uit om in gesprek te gaan. "Indien er fouten gemaakt zijn, mag niet iedereen hiervoor gestraft worden en al zeker niet de jongeren", klinkt het. "We willen onze werking behouden. Desnoods onder een andere naam en met extra controle."

Meest gelezen