Ben Lambrechts (PXL) en Dirk Vanstipelen (SyntraPXL) werken vanaf vandaag nauwer samen
© Radio 2

Nauwe samenwerking PXL en Syntra: “Met levenslang leren maakt Limburg het verschil”

Syntra en Hogeschool PXL gaan in Hasselt de krachten bundelen en stemmen hun opleidingen op elkaar af. Er werd al goed samengewerkt binnen de drone-wereld, E-sports, facility management en vastgoed. Met de nieuwe samenwerking wordt levenslang leren een pak makkelijker gemaakt.

Syntra heet vanaf vandaag SyntraPXL om de samenwerking kracht bij te zetten. De samenwerking tussen beide scholen biedt nieuwe kansen voor alle studenten. "De verschillende verantwoordelijken in beide scholen overleggen waar er vrijstellingen kunnen gegeven worden aan de studenten, als ze naar de andere school willen gaan", vertelt SyntraPXL-directeur Dirk Vanstipelen. "We gaan kijken op elk mogelijk niveau of SyntraPXL of PXL daar een opleiding voor heeft en hoe we die opleidingen aan elkaar kunnen verbinden."

Levenslang leren

Door de nieuwe alliantie tussen de twee onderwijsinstellingen, kunnen mensen levenslang leren. "Onze infodagen werden vroeger georganiseerd voor iemand die uit het secundair onderwijs kwam. Die tijd is nu voorbij", vertelt PXL-directeur Ben Lambrechts. "Nu kunnen de ouders en misschien zelfs de grootouders meekijken welke opleiding zij kunnen volgen om sterker te worden in hun persoonlijke of professionele ontwikkeling. En dat is allemaal mogelijk geworden dankzij deze mooie samenwerking."

Meest gelezen