Google Maps

Jongeman (21) vlucht uit hotelraam voor politiecontrole en sterft: parket start onderzoek

In Antwerpen is een 21-jarige man vannacht overleden, nadat hij uit een raam was proberen te vluchten voor een politiecontrole. Het parket is een onderzoek gestart naar het tragisch ongeval. Uit de autopsie is gebleken dat de man onder invloed was van alcohol en drugs. Burgemeester Bart De Wever (N-VA) reageert geschokt.

De politie van Antwerpen werd rond 4 uur vannacht opgeroepen voor een vermoedelijk lockdownfeestje in een hotel aan de Meistraat. Er waren al verschillende oproepen van lawaaioverlast in een kamer op de vierde verdieping. Het hotelpersoneel had de gasten in de kamer ook al tevergeefs aangesproken.

Bij aankomst van de politie probeerden de acht aanwezigen zich te verstoppen. Een 21-jarige man uit Deurne kroop daarbij uit het raam en is naar beneden gevallen. De aanwezige agenten probeerden het slachtoffer te reanimeren in afwachting van de hulpdiensten, maar er kon geen hulp meer baten. Uit de autopsie is gebleken dat de man onder invloed van alcohol en drugs was. 

De betrokken politieagenten, het hotelpersoneel en de andere hotelgasten waren zwaar onder de indruk van de feiten. De dienst slachtofferhulp staat hen bij.

Burgemeester Bart De Wever: "Overlijden confronteert ons pijnlijk met gevolgen van lange lockdownperiodes"

"Ik ben geschokt door het overlijden van een jonge Antwerpenaar vannacht", laat burgemeester Bart De Wever (N-VA) weten in een reactie. "Ik wil mijn medeleven betuigen aan zijn familie en naasten. Het gerechtelijk onderzoek naar deze verschrikkelijke gebeurtenis loopt."

De burgemeester merkt dat al sinds de start van de controles op lockdownfeestjes, mensen zich proberen te onttrekken aan de politie. "De veiligheidsdiensten hebben echter ons algemeen belang voor ogen en zijn er om ons te helpen waar nodig", zegt hij. 

"Politiemedewerkers in heel dit land hebben het voorbije jaar bewezen in uitzonderlijke omstandigheden professioneel en integer hun moeilijke opdracht uit te voeren. Maar het overlijden van zo'n jong iemand confronteert ons pijnlijk met de gevolgen van lange lockdownperiodes op het mentaal welzijn, in het bijzonder van jongeren. Ik hoop dat we hierover in alle sereniteit het maatschappelijk debat zullen voeren."

Meest gelezen