Bowlingzaal in Zonhoven helemaal afgebrand, brandweer: "Brand mogelijk ontstaan in technische ruimte"

Er heeft afgelopen nacht een zware brand gewoed in een bowlingzaal in het Limburgse Zonhoven. "De zaal en een pand daarnaast zijn helemaal afgebrand", aldus kapitein ter plaatse Tom Vandormael. Andere korpsen uit de zone moesten bijspringen om de brand onder controle te krijgen. Er vielen geen gewonden.

Het vuur ontstond rond middernacht en er was meteen veel rookontwikkeling. Om 8 uur 's ochtends was de brandweer nog altijd aan het nablussen. "Het is een zware brand. We hebben geprobeerd om een aanliggend pand te vrijwaren, maar dat is niet gelukt. De schrijnwerkerij ernaast hebben we wel kunnen redden", laat brandweer-kapitein Tom Vandormael weten. Hij coördineert de actie daar ter plaatse. "We zijn nu nog aan het nablussen om de laatste hotspots uit te doven."

Bekijk hier enkele beelden van de brand en lees daaronder verder:

Videospeler inladen...

Technische ruimte

Ook andere korpsen moesten bijspringen en ter plaatse komen met tankwagens om in extra bluswater te voorzien. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. "Uiteindelijk hebben we toch de brandhaard kunnen lokaliseren, in een technische ruimte achteraan het gebouw. Is het vuur daar ontstaan of doorgebroken, dat kunnen we niet zeggen", aldus Vandormael.

De komende uren gaat de brandweer het gebouw verder controleren en samen met de technische diensten de ravage opruimen. Er was niemand in de gebouwen aanwezig. Er moest dan ook niemand geëvacueerd worden, en er vielen geen gewonden. 

Meest gelezen