Archieffoto ter illustratie
ISOPIX

Eigenaars van 30-tal woningen in Lier moeten voortuin weer ontharden

In Lier moeten een dertigtal voortuinen opnieuw onthard worden. Het stadsbestuur heeft gemerkt dat veel bewoners hun voortuin betegelen of er kiezels leggen om een extra parkeerplek voor de deur te creëren. Dat mag niet zomaar. Het stadsbestuur van Lier grijpt nu in. 

Een voortuin verharden mag niet zomaar. Toch deden veel mensen het al, klinkt het in Lier. De laatste tijd neemt dat aantal ook toe, zegt waarnemend burgemeester Rik Verwaest (N-VA) op RTV: "Sinds de lockdown merken we dat veel mensen, die veel tijd hebben nu, hun voortuin zijn beginnen te verharden. Dat is altijd verboden geweest. Je neemt de waterdoorlating weg, je neemt groen en koelte weg."

Maar het grootste probleem vindt Verwaest dat er parkeerplaatsen verdwijnen: "Die verharde voortuinen zijn een schaamlapje voor een private parkeerplaats. Die mensen hebben geen garage en willen toch parkeren voor de deur. Maar zo verdwijnt er wel een publieke parkeerplaats."

"Het Journaal" sprak met bewoners en burgemeester. Bekijk hier de reportage en lees voort onder de video:

Videospeler inladen...

Die verharde voortuinen zijn een schaamlapje voor een private parkeerplaats.

Rik Verwaest (N-VA), waarnemend burgemeester

De bewoners of eigenaars die nu hun voortuin opnieuw moeten ontharden, hebben een brief gekregen van het stadsbestuur. In de Boomlaarstraat zien enkelen dat niet zitten, zeggen ze op RTV: "Ik vind het een spijtige zaak. Er is al zo weinig parkeerplaats. Mensen die hier niet wonen, kunnen er ook gebruik van maken. Een andere zegt dan weer dat hij wel degelijk inspanningen doet voor het milieu: "Ik heb achteraan een bijenhotel en zelfs een aantal bomen op een toch beperkt aantal vierkante meter. Ieder op zijn manier!"

Ze hebben dan ook een gesprek aangevraagd met het stadsbestuur.

Meest gelezen