Videospeler inladen...

BEKIJK: Belgische fotograaf maakt furore met expo over geheime wereld van bosvechters (en staat mee terecht)

Fotograaf Sebastian Steveniers kreeg als eerste toegang tot de besloten en verboden kring van bosvechters in België. Hij kon twee jaar lang bosgevechten volgen, maar werd toen mee opgepakt door de politie. Nu staat hij mee terecht in een proces tegen 66 leden van de harde kern van voetbalsupporters uit Antwerpen en uit Tilburg. Maar zijn fototentoonstelling is een eigen leven gaan leiden, zowel in het binnen- als in het buitenland. 

Originele foto's van de bosgevechten heeft fotograaf Sebastian Steveniers nog amper. Die heeft de politie in beslag genomen wanneer hij in april 2018 drie weken in de cel belandt. 

Hij werd toen samen met de bosvechters opgepakt, en zal mee terecht moeten staan. Voor het Openbaar Ministerie is dergelijk geweld een brug te ver, ook al heeft niemand zich als slachtoffer gemeld. De gevechten zijn illegaal en strafbaar, vindt het parket.

Voor fotograaf Steveniers, wiens werk nu te zien is op het fotofestival Track & Trace in Kortrijk, gaat het intussen hard. Met zijn foto's verovert hij stilaan de wereld. "Ik heb het laatste jaar 50 tentoonstellingen op het programma staan van New York tot Australië." 

Meest gelezen