Radio 2

Geen treinverkeer tussen Poperinge en Menen door zwaar beschadigde  bovenleiding: "nog tot woensdag hinder"

Er rijden geen treinen tussen Poperinge en Menen, in beide richtingen. Dat komt door schade aan de bovenleiding ter hoogte van Zillebeke (Ieper). Dat laat spoorwegnetbeheerder Infrabel weten. Technische ploegen zijn ter plaatse om de schade te evalueren en te herstellen.

Volgens de eerste berichten is de schade vrij groot en zal het nog een tijd duren vooraleer de leiding is hersteld. Frédéric Petit van Infrabel: "Het ziet er naar uit dat de herstellingswerken ook nog woensdag voor hinder zullen zorgen. Over een afstand van 1,3 kilometer is de bovenleiding zwaar beschadigd. We moeten niet alleen herstellingen uitvoeren, maar ook alles nagaan op het ganse tracé. Het hangt ervan af hoe vlot de herstellingen verlopen en of we nog op andere problemen of onvolkomendheden stoten. " Wat de schade heeft veroorzaakt, is nog onduidelijk. 

Vervangbussen

Het probleem werd vanmorgen vroeg ontdekt, toen een trein plots stilviel in de buurt van Ieper. Er zaten zo'n 10 passagiers op de trein. Ze zijn uit de trein geholpen en met een bus naar hun bestemming gebracht. Er rijden vervangbussen tussen Poperinge en Menen. Tussen Menen en Kortrijk rijden wel nog treinen.

Meest gelezen