Radio 2

Gemeente Liedekerke zoekt mensen die hun straat willen opfleuren met een tekening

De gemeente Liedekerke zoekt inwoners die hun straat willen versieren met een tekening. Ze gaat daarmee in op een voorstel van Bert Van Damme. Van Damme woont in de Bombardonstraat. Hij bracht een tekening met een jongen die bombardon speelt aan op zijn garagepoort. Hij stelde voor om hetzelfde te doen in andere straten.

Het idee om een tekening van zijn straat te maken ontstond toevallig, vertelt Bert Van Damme: "Ik had vorig jaar een nieuwe wagen gekocht. Toen ik thuiskwam, merkte ik dat de auto net niet in de garage kon. Ik heb de kantelpoort vervangen door een draaipoort. Op die manier kon mijn auto wel in de garage. De nieuwe garagepoort heb ik dan versierd met een tekening." 

Bombardon

Bert Van Damme woont in de Bombardonstraat in Liedekerke. Hij maakte een tekening van een jongen die bombardon speelt. De jongen is blootsvoets. "Dat verwijst naar de bijnaam van Liedekerke. De gemeente wordt ook 'stad Berrevoesj' genoemd. Het verwijst naar de Liedekerkenaren die te arm waren om schoenen te kunnen kopen. Af en toe komen mensen voorbij en maken een foto van mijn tekening", voegt Bert eraan toe. "Dat doet me plezier."

Geen opleiding

Bert Van Damme  is geen tekenaar van beroep. Hij doet secretariaatswerk in een school. Tekenen is een hobby. Hij volgde nooit een opleiding. "Ik heb leren tekenen door strips te lezen. Willy Vandersteen, de tekenaar van Suske en Wiske, is één van mijn grote voorbeelden." 

Meest gelezen