Gentse maakt lifestylemagazine voor mensen met kankerervaring: "Patiënten verliezen hun haar, maar niet hun gevoel voor schoonheid"

Wendy Rosseel uit Gent maakt een tijdschrift voor (ex-)kankerpatiënten. Het nieuwe tijdschrift zal “Rosie” heten. Het eerste nummer verschijnt in juni. "Er is aandacht voor alles waar mensen tijdens of na een behandeling mee bezig zijn: mode, schoonheid, beweging, werk en voeding." 

Al 10 jaar werkt Wendy Rosseel met haar bedrijf “Rosette La Vedette” met en voor kankerpatiënten. Ze ontwikkelde een eigen lijn met mutsjes en sjaals voor mensen die bij een kankerbehandeling haar verliezen. Rosseel wil de 10e verjaardag vieren met de lancering van een lifestylemagazine voor mensen met een kankerervaring: "Rosie".  

We vertellen het verhaal van alledaagse helden en geven enorm veel praktische tips

Wendy Rosseel van het nieuwe magazine "Rosie"

"Ik kreeg het idee toen ik meer dan 10 jaar geleden zelf kanker had. Ik las, net als veel mensen, erg graag magazines maar herkende me niet langer in alle verhalen die erin stonden. Met "Rosie" wil ik daar nu een alternatief voor bieden. Het wordt een soort "Libelle" of "Flair" maar dan voor en door ervaringsdeskundigen. Het doelpubliek bestaat uit jonge vrouwen tussen de 30 en 50, al komen er ook mannen aan bod", lacht Rosseel. 

"Echte mensen, echte verhalen"

Rosseel heeft 4 journalisten verzameld die verhalen optekenen van kankerpatiënten tijdens of na hun behandeling. "We focussen op waar je dan mee bezig bent. Je voelt je immers erg eenzaam en onbegrepen, ook al word je supergoed omringd door vrienden, familie en dokters. Er zijn veel praktische tips van echte mensen om opnieuw aan het werk te gaan, je mooi te kleden, gezond te eten... En we zorgen voor mooie foto's, ook dat is heel belangrijk in een magazine", gaat Rosseel verder. 

Enorm veel positieve reacties, mensen zaten hier echt op te wachten

Wendy Rosseel van het nieuwe magazine "Rosie"

Het nieuwe magazine "Rosie" komt voor het eerst uit in juni en zal, bij succes elk jaar verschijnen. "Het wordt een lijvig tijdschrift van 100 pagina's", zegt Rosseel. "Het is een echt titanenwerk maar ik voel dat mensen hier echt op zitten te wachten. Ik deed 1 oproep op Facebook en de verhalen stroomden massaal binnen. Er waren eigenlijk enkel positieve reacties". 

Crowdfunding

"Ik had nooit gedacht dat een tijdschrift uitbrengen zo duur zou zijn. Om ervoor te zorgen dat iedereen ook voor het werk betaald wordt, ben ik gestart met een crowdfunding. Mensen kunnen een exemplaar van "Rosie" bestellen en al betalen. Zo kom ik uit de kosten. Per besteld magazine gaat er sowieso ook eentje naar een kankerafdeling. Er moeten minsten 500 bestellingen zijn, maar dat komt sowieso goed", besluit Rosseel.  

Je vindt meer info op de website van de crowdfundcampagne

Beluister hier het volledige gesprek met Wendy Rosseel van "Rosie" bij Radio 2 Oost-Vlaanderen: 

Meest gelezen