Onderzoek naar nieuwe bedreigingen aan adres van Marc Van Ranst

Het parket van Limburg is een onderzoek gestart na nieuwe ernstige bedreigingen aan het adres van viroloog Marc Van Ranst. Op sociale media schreef een horecaondernemer uit het Maasland onder meer dat "een kogel nog te goed is".

Op sociale media heeft Marc Van Ranst opnieuw geklaagd over bedreigingen aan zijn adres. Deze keer ging het om een dancinguitbater uit het Maasland die de viroloog viseerde. Van Ranst vraagt de politiezone Maasland (Dilsen-Stokkem en Maaseik) om de bedreigingen te onderzoeken. Het parket van Limburg is een onderzoek gestart.

In zijn berichten schreef de horecaondernemer onder meer dat een "kogel nog te goed is voor die zak" en wenste hij Van Ranst "een trombose na vaccinatie" toe.

De viroloog zei op de sociale media de "voortdurende bedreigingen spuugzat" te zijn en voegde eraan toe dat sommige politici en opiniemakers "goed moeten beseffen dat zij dit sfeertje faciliteren". 

Meest gelezen