Politie Gent legt 4 lockdownfeestjes stil, meer dan 80 mensen op de bon

In Gent heeft de politie afgelopen weekend 4 lockdownfeestjes moeten stilleggen. De politie stelde in totaal 86 inbreuken vast op het verbod op samenscholing. “Ze hebben een onmiddellijke schikking van 250 euro gekregen“, zegt Matto Langeraert van de Gentse politie. 

De Gentse politie heeft afgelopen weekend enkele lockdownfeestjes moeten stilleggen. In totaal gaat het over 4 feestjes, die allemaal zaterdagnacht plaatsvonden. De politie moest bij een van die feestjes zelfs een tweede keer terugkomen. “Bij ons eerste tussenkomst waren ze met 15 personen. Bij de tweede aankomst waren ze nog met 11. Zij hebben dus tweemaal een onmiddellijke schikking gekregen van 250 euro”, zegt Matto Langeraert van de politie.

In totaal 86 inbreuken

Bij een andere bijeenkomst ging het om 28 aanwezigen. Daar waren naast 18 volwassenen, ook 10 minderjarigen aanwezig. Bij de andere twee feestje werden 22 en 14 aanwezigen betrapt. In totaal stelde de politie 86 inbreuken vast op het verbod op samenscholing. De dag daarvoor was het een stuk rustiger. Toen werden in totaal maar 9 inbreuken op corona vastgesteld, waarvan 2 voor het niet naleven van de avondklok en 7 voor het verbod op samenscholing. 

Meest gelezen