"Urbanus maakte een filmpje met onze scouts", herinnert Zottegemnaar zich

Tom Van Cauwenberge uit Zottegem ontmoette Urbanus op een set tijdens de opnames van een kampeerverhaal. Dat was in 1980 samen met de andere welpen van Scouts Jules Lootens. Naar aanleiding van de week van de jaren 80 zochten we naar nostalgische kampverhalen. Een van die verhalen komt van Tom Van Cauwenberge. 

“Het was rond 1980 tijdens de paasvakantie. Wij werden opgetrommeld door onze leidinggevende om een filmpje te maken. Toen wisten we niet goed wat er ging gebeuren. We kregen toen scoutshemden en dan was hij daar. We mochten deelnemen aan een filmopname samen met Urbanus”, vertelt Van Cauwenberge. 

Idee van Urbanus

“Wekelijks waren er korte opnames met Urbanus op vrt. Een van de verhalen ging over 4 scoutsleden die met Urbanus op stap gingen. Die 4 kwamen bij een bron en vroegen aan de leidinggevende of ze ervan mochten drinken. Dat mochten ze en plots werden ze dubbel zo groot als Urbanus. Dat was toen een van de opnames. Nadien heeft Urbanus ons gecontacteerd om een opname te doen. Hij had het idee om zijn lengte te laten groeien in plaats van de 4 scoutsers.”

Urbanus contacteerde ons om een opname te doen
Tom Van Cauwenberge

Scenario

“Wij moesten op een brug tussen Zottegem en Brakel voortdurend rondjes lopen en tegelijkertijd moesten we het liedje "Wij zijn de mannen die de gas doen branden” zingen.  Toen zijn we met 20 de hele dag bezig geweest, maar dat was echt een belevenis. Wij hebben daarvoor 5000 frank (124 euro) gekregen in die tijd. Ik weet wel niet of het uitgezonden is, maar ik denk dat ze het nooit gebruikt hebben."

De groepsfoto met Urbanus wordt nog altijd gebruikt door onze scouts

Tom Van Cauwenberge

"Ik herinner me de ontmoeting met Urbanus niet echt, omdat ik ook nog maar 8 jaar was. We hebben hem wel gezien tijdens de opnames. Nadien hebben we naar aanleiding van ons 75ste bestaan een album gemaakt, met een groepsfoto met Urbanus. Die foto wordt nu nog altijd gebruikt door onze scouts", besluit Van Cauwenberge.

kasto80

Meest gelezen