Alkenaar Daan (33) ging gisteren al op café in Londen: "Zeer gezellig en veilig"

Daan Hanssen uit Alken woont en werkt al een tijd in Londen, en kon gisteren al genieten van de versoepelingen die in het Verenigd Koninkrijk zijn ingegaan. Als een van de weinige Vlamingen kon hij zo maandagavond al iets drinken op het terras van een café. 

"Zeer fijn, zeer gezellig", zo vat de 33-jarige Daan zijn eerste cafébezoek sinds december samen. "Het was wel nogal koud. We hebben muts en jas maar aangehouden", lacht hij. De horeca in het Verenigd Koninkrijk moet namelijk aan enkele maatregelen voldoen: enkel de terrassen zijn open, je mag enkel naar binnen als je naar het toilet moet, je moet reserveren en na twee uur moet je alweer plaats maken voor een nieuwe klant. "We keken er echt naar uit om iets te gaan eten en drinken, en vooral om na de maaltijd niet te moeten afwassen", vertelt hij vanop het terras in Londen. 

De man uit Alken had geluk dat hij nog een plekje op een terras kon bemachtigen. "De hele eerste week is overal al zo goed als volzet, zeker in de drukkere plaatsen in Londen. Gelukkig hebben we voor maandag nog ergens kunnen reserveren."

In het café zelf heeft het bedienend personeel een masker op en als je zelf naar het toilet gaat, moet je het ook opzetten.

Of een heropening van de horeca (ook als het enkel de terrassen zijn) veilig kan, is ook in ons land een discussiepunt. In Londen ging het er volgens Daan alvast veilig aan toe. "We zijn naar hier gekomen met de metro, en daar draagt natuurlijk iedereen een mondmasker. In het café zelf heeft het bedienend personeel een masker op en als je naar het toilet gaat, moet je het ook opzetten. Tegelijkertijd wordt er in de media hier veel aandacht gespendeerd aan dat er al zo'n groot deel van de bevolking een vaccin gekregen heeft. Ik voel me dus veilig op café."

Het eerste wat Daan bestelde op café? "Een pint en fish 'n chips uiteraard", laat de Alkenaar nog weten. 

Meest gelezen