Foto: Radio 2

Autobestuurster (91) in shock nadat auto over de kop was gegaan in Zoersel

In Zoersel is een vrouw van 91 met haar auto over de kop gegaan nadat ze tegen een geparkeerde auto was gebotst. De bestuurster raakte lichtgewond maar was in shock. Volgens  buurtbewoners is de situatie op de Zoerselsteenweg onveilig. Volgens burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) zijn er geen plannen om de weg aan te passen.

Rond 13 uur botste een auto tegen een geparkeerde auto op de Zoerselsteenweg in Sint-Antonius, bij Zoersel. De auto werd de lucht in gekatapulteerd en belandde op zijn dak. De bestuurster, een vrouw van 91, werd door de brandweer bevrijd. Ze raakte lichtgewond en is voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht. Ze was in shock. Door het ongeval was de weg tussen Sint-Antonius en Zoersel een tijd versperd. De auto van de vrouw en de geparkeerde auto zijn total loss. 

Buurtbewoners klagen de onveilige situatie aan op de Zoerselsteenweg. Volgens hen hebben auto's niet genoeg ruimte om tegenliggers veilig te kunnen passeren. Regelmatig worden er spiegels afgereden van geparkeerde voertuigen.

Burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) van Zoersel zegt dat het aan de autobestuurders is om hun snelheid te minderen. "Er zijn geen plannen om de weg aan te passen want dan zouden mensen alleen nog maar sneller rijden", zegt Verstreken. "Mensen moeten er alert zijn en soms vaart minderen om tegenliggers te laten passeren." 

Meest gelezen