Videospeler inladen...

BEKIJK - Bever heeft het naar zijn zin in een zwembad in Heverlee

Een vrouw uit Heverlee bij Leuven heeft een verrassende ontdekking gedaan in haar zwembad. Daar was een bever aan het zwemmen. Het dier had het duidelijk naar zijn zin, maar kon daar niet blijven. Vrijwilligers van de organisatie Animal Rescue Service hebben de bever eruit gehaald en verderop in Heverlee vrijgelaten in de natuur.

Er waren drie mensen nodig om de bever te vangen: "In Leuven zitten er wel redelijk wat bevers, vooral in de Dijle en de zijtakken, maar voor ons was het toch de eerste bever die we uit een zwembad moesten redden. Dat was wel heel speciaal", klinkt het bij Animal Rescue Service.

"We merken wel dat bevers aan een opmars bezig zijn. Vroeger kwamen ze vooral in de Ardennen voor, maar nu komen ze ook voor in het Leuvense, en vooral dan richting Limburg. Hun populatie begint stilaan te groeien." 

(lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

De bever werd op vijf minuten van zijn vindplaats weer in de vrije natuur gezet op een plaats waar hij verder kan genieten van een prachtige omgeving van water, eilandjes, paadjes, en de nodige bomen om aan te knagen.

Meest gelezen