Radio 2

Buurtbewoners vinden naam "Menapiërspark" in Sint-Niklaas maar niks, maar mogen nieuwe naam kiezen

In Nieuwkerken-Waas, bij Sint Niklaas, zijn de buurtbewoners van het "Menapiërspark" niet blij met de naam van het park. De naam verwijst naar restanten van de Keltische stam, de Menapiërs, die daar vorig jaar zijn gevonden. "Ik vind dat het een beetje "holbewonerig" klinkt", zegt een buurtbewoner. De buurt mag van de stad nu zelf een nieuwe naam kiezen voor het park.

Bij de inwoners van Nieuwkerken-Waas zijn de meningen verdeeld over de naam van het "Menapiërspark". Het park kreeg die naam, omdat er vorig jaar huizen en graven van de Keltische stam, de Menapiërs, zijn gevonden. "Ik vind dat het een beetje "holbewonerig" klinkt. Over het algemeen is het  gewoon geen goede naam, en het heeft ook niks met Nieuwkerken te maken", aldus een buurtbewoner.

Meningen zijn verdeeld

Anderen vonden de naam dan wél weer kunnen. "Hoewel de naam misschien niet gemakkelijk bekt, is hij misschien niet zo slecht gekozen. Zo kunnen we de herinnering levendig houden dat ook hier in ons eigen Nieuwkerken 2.000 jaar geleden een nederzetting heeft bestaan. Dat was een volk met toch een bepaalde geschiedkundige rol", zegt een andere inwoner over de parknaam.

Het gemeentepark is 32.000 vierkante meter en omvat een groot bos, een bloemenweide en een schapenweide. Inwoners van Nieuwkerken-Waas mogen van de stad nu zelf nieuwe namen voorstellen.

Meest gelezen