Videospeler inladen...

Fragment uit gesprekken van verdachten MH17-ramp: "Vannacht moet de BUK arriveren, dan zijn al onze problemen opgelost”

In juli 2014 werd passagiersvlucht MH17 van Schiphol naar Kuala Lumpur neergehaald boven Oekraïne. Alle 298 inzittenden van de Boeing kwamen toen om. Onze collega's van het Nederlandse programma "Nieuwsuur" kregen afgeluisterde telefoongesprekken in handen met een van de hoofdverdachten van het MH17-onderzoek, de gewezen Russische officier Sergej Doebinski. Tijdens de gesprekken gaat het over een BUK-luchtdoelraketsysteem, dat uit Rusland wordt aangevoerd en waarmee uiteindelijk het passagiersvliegtuig neergeschoten werd. Bekijk hierboven de reportage van "Nieuwsuur".

Volgens onze Ruslandkenner Jan Balliauw geven de geheime MH17- tapes "een heel goed inzicht in de chaos die er bij die pro-Russische separatisten heerste in juli 2014".

Bekijk hier het volledige gesprek met Jan Balliauw in "Terzake":

Videospeler inladen...

Meest gelezen