stad Leuven

Grootste bloemenweide van Leuven ingezaaid op grasveld voor Hal 5: "Bloemen brengen kleur en leven in de stad" 

Op het grasveld voor Hal 5 in Kessel-Lo is vanmorgen symbolisch de grootste bloemenweide van Leuven ingezaaid. Net als vorig jaar neemt Leuven deel aan de jaarlijkse "ByeByeGrass"-campagne. Hiermee wil de stad zich engageren voor meer biodiversiteit. 

De grootste bloemenweide van Leuven vind je binnenkort op wat nu nog het grasperk is voor Hal 5 in Kessel-Lo.  Hal 5 is één van de overblijfselen van de vroegere NMBS-infrastructuur in Kessel-Lo. De stad Leuven maakt van het terrein en enkele overblijvende gebouwen een nieuwe stadswijk. 

De bloemenweide werd vanmorgen symbolisch ingezaaid. "Dit initiatief maakt deel uit van het 'ByeByeGrass'-charter, dat we vorig jaar hebben ondertekend", vertelt schepen van groen Lalynn Wadera (Vooruit). "We engageren ons om het maaibeheer aan te passen. Zo laten we gras op sommige plaatsen ongemoeid en zaaien we meer bloemen. Dat moet bijdragen tot een betere biodiversiteit", zegt Wadera.

De bloemenweide aan Hal 5 wordt 2.000 vierkante meter groot. Over heel het stadsgebied gaat het over 6.000 vierkante meter extra bloemen. "Dat is niet alleen mooi en kleurrijk, het maakt wijken ook mooier en helpt dieren zoals bijen en vlinders. We verbinden hier ook een oproep naar de inwoners aan om eens een maaibeurt in hun tuin over te slaan. En we stellen ook 2.000 gratis zakjes met bloemenzaad ter beschikking. Die kan je bijvoorbeeld bij de bakker krijgen of aan het onthaal van het stadskantoor", besluit de schepen.

Meest gelezen