West Mercia Police

Gezocht: Darius, het grootste konijn ter wereld (129 centimeter), is spoorloos

Een opvallende verdwijning in het Verenigd Koninkrijk. Daar is Darius, het grootste konijn ter wereld, spoorloos. Zowel de eigenares als de politie vermoedt dat het dier gestolen is. Er is een beloning van 1.000 Britse pond (zo'n 1.150 euro) uitgeloofd aan wie Darius terugvindt.

Darius woont in Stoulton, in het Engelse graafschap Worcestershire, in het midwesten van Engeland. Daar wordt hij vertroeteld en gekoesterd door zijn eigenares Annette Edwards. Darius is een Continental giant, ook wel bekend als een Duitse reus. En dat mag je in zijn geval ook letterlijk nemen. Hij belandde in april 2010 in het Guinness World Book of Records als het grootste levende konijn ter wereld. Hij werd toen opgemeten voor een artikel in de krant Daily Mail en mat toen maar liefst 129 centimeter.

Maar Darius is nu dus vermist. Afgelopen weekend verdween het konijn uit zijn hok in de achtertuin. Zowel Edwards als de politie gaan uit van diefstal. West Mercia Police is met een onderzoek gestart en heeft een opsporingsbericht verspreid. "We zijn op zoek naar informatie na de diefstal van een prijzenwinnend konijn in Stoulton", klinkt het. "We vermoeden dat het konijn in de nacht van 10 op 11 april uit zijn verblijf gestolen werd."

West Mercia Police

Ook eigenares Annette Edwards blijft niet bij de pakken zitten. Ze heeft een beloning van 1.000 Britse pond (omgerekend zo'n 1.150 euro) uitgeloofd aan wie Darius terugvindt. Ze smeekt de dief/dieven ook om Darius terug te brengen. "Een heel triestige dag", schrijft ze op Twitter. "Hij is te oud om mee te fokken, dus breng hem alsjeblieft terug."

Darius is niet het enige reuzenkonijn bij Annette thuis, ze heeft nog meer exemplaren rondlopen. Ze noemt reuzenkonijnen makkelijker om te houden dan kleinere exemplaren. "Ze zijn heel vriendelijk en heel rustig. Darius is al het vierde prijzenwinnende konijn van Annette.  

Bekijk hier een filmpje uit 2015 met Darius en zijn eigenares Annette:

Meest gelezen