Verontwaardiging in Aalst over ongeval met straatracer:  “Wagen is als wapen gebruikt”

In Aalst reageren inwoners en het bestuur verontwaardigd op een ongeval met zeker 1 straatracer, afgelopen zondag. Daarbij raakte 1 persoon gewond. De stad vraagt strenge straffen. "We zijn het straatracen beu", benadrukt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA).

Al jaren zijn er in Aalst problemen met zogenaamde straatracers, jongemannen die tegen elkaar racen op de gewone rijweg. Het ongeval dat afgelopen zondag gebeurde, zou zich volgens enkele inwoners en de stad ook in die context afspelen. 1 auto knalde er op een andere, daarbij raakte 1 persoon gewond. 

“Het onderzoek is nog bezig. Maar 1 automobilist is bekend bij politie en justitie.  Het gaat om een draaideurcrimineel, iemand die elke keer misdaden pleegt en opnieuw vrijkomt. We gaan hard optreden, dit kunnen wij niet aanvaarden”, vertelt burgemeester Christoph D'Haese (N-VA). 

We werken hard om de problematiek rond straatraces te verminderen

Christoph D'Haese burgemeester Aalst (N-VA)

“De inbreuk is zeer ernstig. Straatrace is echt een probleem in onze stad. Wij hebben ook PV's opgemaakt. Er zijn al veel straatracers geïdentificeerd. Er zijn ook al een paar onderzoeken bezig en we hebben ook een aantal dossiers al overgemaakt aan het parket. Dus we werken echt hard om straatraces te verminderen.”

“Dit ongeval is natuurlijk meer dan de problematiek rond straatrace. We zijn geconfronteerd met een verkeersongeval waarbij 2 mensen onder invloed van drank en drugs achter het stuur zaten. Het onderzoek zal alle aspecten aan het licht brengen, zowel snelheid als onverantwoord gedrag. Ze maken de weg onveilig en verhogen het risico op slachtoffers", besluit burgemeester D'Haese. 

Dat zijn knallende bommen die enorm veel lawaai maken en zeer snel rijden. Het is onverantwoord en onveilig

Guy Verhoeven, Aalstenaar

Frustraties bij Aalstenaars

“Dit stoort ons echt enorm. Wij hadden 3 jaar geleden een melding gedaan. Die is dan in het parlement besproken en wij hielden ook petities. Toen waren wij ook bij de burgemeester om over dit probleem te praten. Nadien is daar niets mee gedaan”, vertelt Aalstenaar Guy Verhoeven.

“Het is wel een beetje verbeterd ten opzichte van de vorige jaren, omdat er nu niet meer zoveel volk op straat komt door corona. Ik vind dit wel een ziekte, zowel in België als in Duitsland en Frankrijk. Dat zijn knallende bommen die enorm veel lawaai maken en zeer snel rijden. Het is onverantwoord en onveilig”, besluit Verhoeven.   

Meest gelezen