Hasselaar start met glamping in safaristijl: “Dat is vakantie in je eigen achtertuin”

Op vakantie gaan naar het buitenland zit er nog even niet in. Maar Hasselaar Victor Lekanne is gestart met safaritenten te bouwen die mensen in hun tuin kunnen laten neerzetten, voor een vakantiegevoel dicht bij huis. Koude voeten zal je hier niet krijgen, want de tenten zijn voorzien van alle comfort. Als je wil, kan er zelfs een open haard in.

“Wij houden heel erg van glamping”, vertelt ondernemer Victor Lekanne. Daarmee bedoelt hij luxueus camperen. Gedaan met de ongemakken zoals een luchtmatras op te blazen of op een gasbrandertje je potje te koken. Anno 2021 willen mensen in stijl camperen. Victor verkoopt tenten die gemaakt zijn van stevig zeil en houten balken. “Deze weegt ongeveer twee ton, dat is wel wat, dus die kan je niet zomaar verplaatsen”, lacht hij. “Maar je hebt er wel een houten vloer in, verwarming, een barbecue en ik kan er zelfs een open haard inzetten met een afvoerbuis.”

(lees verder onder de foto)

Victor Lekanne in een eetkamertent

Zelf heeft hij er twee in zijn achtertuin staan. “Het is zalig, zeker in de zomer. Met al die hittegolven is het heel fijn om hierin te slapen.” Maar met de huidige situatie waar mensen niet naar het buitenland kunnen, is zo’n tent extra mooi meegenomen. 

Ook het gezin van Victor vindt het fantastisch. "Met die tent hier in de tuin merken we dat we iedere dag dat vakantiegevoel kunnen krijgen. De kinderen spelen meer in de tuin en laten hun telefoon en hun tablet aan de kant. We zijn als gezin echt samen in de natuur. En dat is de bedoeling ervan”, aldus Victor. Je vindt meer informatie op de website van Wild at home

Meest gelezen