Facebook

Festival "Helden in het Park" in Eeklo gaat deze zomer niet door: "Te veel onzekerheden"

Voor het tweede jaar op rij wordt festival "Helden in het Park" in Eeklo afgelast. Het festival programmeert elk jaar internationale groepen, maar nu contracten afsluiten met die artiesten lukt niet, zegt organisator Bert Cambier. "Er zijn momenteel nog te veel onzekerheden."

Muziekfestival "Helden in het Park" zal ook dit jaar niet doorgaan, door corona. Er zijn nog teveel onzekerheden, zegt organisator Bert Cambier,  en dus is er nu al beslist om de editie van deze zomer af te gelasten. "Veel mensen denken dat het tegen dan wel oké zal zijn en er voldoende mensen gevaccineerd zullen zijn, maar voor ons zijn er te veel vraagtekens momenteel."

Moeilijk met huidige maatregelen

Eén van die vraagtekens volgens Cambier is voor hoeveel volk ze een festival mogen organiseren. "Dat is belangrijk om te weten. Wij weten ook niet onder welke voorwaarden dat dan zou zijn, en of er nog aan "social distancing" moet gedaan worden. En niet onbelangrijk: zal er nog moeten getest worden aan de ingang? Allemaal zaken die we niet weten."

Daarbij komt ook nog het kostenplaatje. "Het is moeilijk te zeggen hoeveel het ons zou kosten om zo'n evenement te organiseren als we de maatregelen willen respecteren. Er zijn dus zoveel onzekerheden, waardoor het moeilijk is voor ons om nu dingen vast te leggen", besluit Cambier.

De organisatoren laten weten dat ze ondertussen wel al nadenken over een grote editie volgend jaar.

kasto80

Meest gelezen