Honden verboden op de Calandrokaai in Kapelle-op-den-Bos: "Hondenpoep hoort daar niet thuis"

Op de Calandrokaai in Kapelle-op-den-Bos is het voortaan verboden om te wandelen met je hond. Heel wat baasjes laten hun hond er vrij rondlopen, maar ruimen niet altijd de hondenpoep op. Er staan nu bordjes dat honden niet welkom zijn, en er worden mogelijk camera's geplaatst.

De Calandrokaai is een verlaagd stuk dijk van 400 meter langs het kanaal, afgescheiden van de weg, aan de Westdijk. Er is weinig toezicht. Heel wat politieagenten, die er geregeld in het donker te voet moeten patrouilleren, kwamen er vaak met besmeurde schoenen van terug. "Dat heeft zich opgehoopt. We hebben de technische diensten gevraagd om al die hondenpoep op te ruimen, en dat heeft vrij veel tijd in beslag genomen", zegt schepen Geert Van de Voorde. "Er zijn nu bordjes geplaatst dat honden daar voorlopig niet meer welkom zijn, zodat hondenbaasjes hun dier daar niet vrij kunnen laten rondlopen."

"De bedoeling is dat er binnenkort een hondenweide komt. Die is er, maar die is in slechte staat. En we bekijken momenteel naar alternatieven in de buurt. En we zijn ook in gesprek met de Vlaamse Waterweg of we camera's kunnen plaatsen om meer toezicht te hebben op de dijk en de directe omgeving van het kanaal", zegt Van de Voorde nog.

Meest gelezen