J.K. Rowling komt in de herfst met nieuw kinderboek: "The christmas pig"

Het nieuwe boek van de schrijfster van Harry Potter zal “The Christmas pig” heten en verschijnt in 20 talen tegelijk.

Een nieuw boek van J.K. (Joanne) Rowling, de geestelijke moeder van Harry Potter, is altijd een internationaal gebeuren. Op 12 oktober verschijnt The Christmas pig” (het Kerstvarken) in 20 talen tegelijk. Het verhaal gaat over Jack, een jongetje dat zeer gehecht is aan zijn speelgoedvarken, tot de knuffel zoekraakt. Het boek is bedoeld voor lezers vanaf 8 jaar.

J.K. Rowling is bekend voor haar fantasyreeks over Harry Potter. Van die zeven vervolgromans zijn meer dan een half miljard exemplaren verkocht. Ze zijn ook verfilmd. Rowling schrijft onder de schuilnaam Robert Galbraith ook detectiveverhalen voor volwassenen. Haar laatste roman “The ickabog” was weer voor jongeren bestemd. Ze publiceerde die online tijdens de eerste lockdown.

J.K. Rowling kwam recent in het nieuws met uitspraken die in slechte aarde vielen bij transgender personen. Rowling maakt zich druk over de uitdrukking "mensen die menstrueren". Volgens haar was daar een eenvoudiger woord voor,  namelijk "vrouwen".  Haar tweets wekten wrevel op; tegenstanders riepen op tot een boycot van haar boeken.

Meest gelezen