Meer dan 1500 Antwerpse kansarme gezinnen kregen afgelopen jaar speelgoed van jeugdwerkorganisatie Kras

De Antwerpse jeugdwerkorganisatie Kras bereikte het afgelopen jaar zo'n 1500 kansarme gezinnen met speelgoedpakketten. Die delen ze sinds de eerste lockdown in maart vorig jaar uit in 7 wijken in de stad Antwerpen. Intussen rijden ze ook rond met een kar vol speelgoed dat kinderen een tijd kunnen lenen. 

Voor kinderen uit kansarme gezinnen weegt een lockdown extra zwaar. Vaak hebben ze geen tuin om te spelen of geen eigen kamer om huiswerk te kunnen maken. Die jongeren wil jeugdwerkorganisatie Kras een hart onder de riem steken. Dat doen ze al vanaf de eerste lockdown door wekelijks speelgoed rond te brengen naar kinderen die het meest kwetsbaar zijn. 

Ondertussen zijn ze geëvolueerd naar een uitleendienst waarbij ze rondrijden met een grote kar vol speelgoed. "We kochten een hoop duurder en beter spelmateriaal waaruit de kinderen kunnen kiezen", zegt Dieter Daniels van Kras. "De week erop geven ze het terug en kunnen ze iets nieuws uitzoeken in de kar".

Kras probeert de kinderen zo goed mogelijk op te volgen. "Het is altijd het ideale moment om eens te kijken hoe het met de kinderen gaat, zowel thuis als op school, maar corona begint wel te wegen."

Meest gelezen