Radio 2

Kater Guus komt voor het eerst in 20 jaar buiten en moet door brandweer bevrijd worden

Guus beleefde op zijn oude dag het avontuur van zijn leven. De kater is zo’n 20 jaar oud en ontsnapte voor het eerst uit zijn vertrouwde woning in Ieper. De opgeschrikte poes vluchtte in de wielkast van een wagen, waar hij vast kwam te zitten met zijn kop. Gelukkig was er de brandweer om Guus te bevrijden.

Nooit eerder had Guus een poot buiten het huis van zijn baasje Quirin Pinte gezet. Afgelopen zondag ontsnapte de kater en kwam op straat terecht. Maar hij raakte opgeschrikt door het verkeer en vluchtte in de auto van buurman  Bart Deprez. “Ik had mijn wagen net buitengezet om hem te stofzuigen”, vertelt Bart. “Op het moment dat ik uitstapte, zag ik die kat in een wielkast vluchten. Mijn vrouw en ik hebben anderhalf uur geprobeerd om hem eruit te krijgen, maar het lukte niet. Mijn vrouw kreeg zelfs een serieuze beet in haar hand en moest antibiotica nemen. Het beestje moet enorm geschrokken zijn.”

lees voort onder foto

Radio 2

Bart belde de brandweer om de kat van onder zijn wagen te bevrijden. “De brandweermannen hebben toch een tijdje werk gehad. Ze moesten mijn wagen optillen met luchtkussens zodat ze het dier, dat vast zat met zijn kop, konden bevrijden.”

Asiel

Bart wist niet dat de kat van buurtbewoner Quirin is. Daarom bracht de brandweer het dier naar het asiel. “Wij waren heel ongerust over onze kater", zegt Quirin. “Ik had al heel mijn huis doorzocht en geregeld buiten gekeken. Ik zag dat de brandweer verderop met iets bezig was, maar ik legde geen verband met Guus.”

Na een oproep op Facebook werd het verband uiteindelijk dan toch gelegd. Quirin ging zijn kater ophalen in het asiel. “Hij ziet er nog goed uit voor zijn leeftijd, klonk het daar. Guus begon meteen te miauwen toen hij me zag. Ik heb al katten van toen ik een kind was. Nooit eerder werd één van mijn katten zo oud als Guus. Hij is het enige huisdier dat ik nog heb. De schrik zit er nog altijd in na zijn avontuur, maar hij heeft geen verwondingen opgelopen. We zijn blij dat we hem terug hebben en danken iedereen voor de hulp.”

Meest gelezen