KVK Tienen wil kantines weer open op 1 mei: "Om het verlies van de voorbije maanden nog wat te recupereren"

Sportclubs zijn vaak afhankelijk van de inkomsten van hun kantine. Geen horeca-inkomsten is nefast voor de financiering, en dat voelen ze onder meer ook bij voetbalclub KVK Tienen. Naar aanleiding van het nieuwe overlegcomité morgen, vraagt de club een heropening van de terrassen op 1 mei: "We hopen zo nog iets van de verloren maanden te kunnen recupereren", klinkt het.

"De horeca van de sportkantines is in een vergeethoek geraakt", zegt Peter Denruyter van KVK Tienen. "Er wordt uiteraard gesproken over de professionele horeca, maar we weten ook dat horeca voor sportclubs een fundamenteel geheel zijn in de financiering van de jeugd en dergelijke. En als wij geen horeca-inkomsten hebben, dan heeft dat gevolgen voor het hele budget van een sportclub.”

“Wij hebben in het verleden ook al perfect bewezen dat we dat met de nodige voorzorgen kunnen organiseren, en eigenlijk vragen we maar één ding: dat we op 1 mei ons terras opnieuw kunnen openen, zodat we in de maand mei nog een beetje kunnen recupereren van wat we de afgelopen maanden verloren hebben.” 

Sociaal aspect

Niet alleen de inkomsten zijn belangrijk, er is ook het sociaal aspect: "Wij hebben 400 spelende jongeren die al maanden aan een stuk trainen zonder dat er ook maar één wedstrijd gespeeld wordt, zonder dat de ouders naar de wedstrijd komen kijken. Het wordt dus hoog tijd om ook dat sociale aspect nieuw leven in te blazen, en dat kan door op 1 mei de terrassen opnieuw te openen. Wedstrijden spelen is nog niet toegelaten, maar het moet mogelijk zijn om ook die te kunnen spelen wanneer de terrassen weer openen", besluit Denruyter.

Meest gelezen