Radio 2

Bovenleiding tussen Poperinge en Kortrijk is hersteld, treinen kunnen opnieuw rijden.

Vanaf woensdagochtend rijden er opnieuw treinen tussen Poperinge en Menen. De herstellingswerken liepen vlotter dan verwacht. Maandag viel de eerste trein van Poperinge naar Kortrijk rond iets na 4 uur in de ochtend stil. 

De bovenleiding bleek op het traject over een afstand van meer dan één kilometer beschadigd. Twee dagen lang werden vervangbussen ingelegd. De herstellingswerken liepen vlot en waren dinsdagavond klaar. Frédéric Petit van Infrabel: "De aangepaste treinregeling met de vervangbussen blijft vanavond nog van toepassing, maar vanaf woensdagochtend zal het treinverkeer weer normaal verlopen op de spoorlijn Poperinge - Menen -Kortrijk.   

Breuk in de bovenleiding

De oorzaak van de breuk in de bovenleiding is nog niet bekend. Die wordt nog onderzocht. De herstellingswerken zijn een dag eerder afgerond dan verwacht. Frédéric Petit: "De herstelling is vlot verlopen, ondermeer dankzij de inzet van een extra bovenleidingsteam. Onze technische ploegen hebben de hele nacht doorgewerkt. De schade bleek niet complexer dan gedacht, waardoor we de rijdraad van de bovenleiding sneller dan voorzien hebben kunnen herstellen."

Radio 2

Meest gelezen