Gevaarlijke toestanden bij politiecontroles Mechelen-Willebroek: peuter rijdt rechtstaand mee in vrachtwagen 

Bij een controle op zwaar vervoer in Mechelen en Willebroek heeft de politie heel wat overtredingen vastgesteld. Een bestuurder van een vrachtwagen was samen met zijn partner en twee kindjes onderweg. Het jongste kindje was amper anderhalf jaar en stond recht tussen de benen van zijn mama. Het was dus niet vastgemaakt in een kinderzitje.

De politie heeft heel wat overtredingen vastgesteld bij controles op zwaar vervoer in Mechelen en Willebroek. Zo zaten er twee kleine kinderen zonder veiligheidsgordel in een vrachtwagen. De chauffer, een man uit Noord-Macedonië, had geen rijbewijs en was illegaal in ons land. De vrachtwagen bleek van zijn broer te zijn.

Een andere vrachtwagen was zo hoog geladen met kiezels dat de lading elk moment op de openbare weg kon vallen. Er waren ook vrachtchauffeurs die geen vrachtbrieven bij zich hadden en die kalksteentjes vervoerden in een vrachtwagen voor gevaarlijke stoffen. 

(Lees verder onder de foto)

Een gecontroleerde vrachtwagen was volgeladen met kiezel

Er was ook een verkeersongeval met twee auto's in de Postzegellaan in Mechelen. Een vrouw van 25 raakte lichtgewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

Meest gelezen