Bekende Sint-Katelijnenaars motiveren dorpsgenoten om zich te laten vaccineren

In Sint-Katelijne-Waver gaan inwoners zelf hun dorpsgenoten via een affichecampagne motiveren om zich te laten vaccineren. De gemeente liet gisteravond enkele inwoners fotograferen die bij veel dorpsgenoten bekend zijn. "Wanneer mensen zien dat personen die zij kennen zich laten vaccineren, volgen ze hopelijk het voorbeeld", zegt schepen Sarah De Keyser (CD&V).

Om groepsimmuniteit te bereiken, is het belangrijk dat voldoende mensen zich laten vaccineren. "We willen onze inwoners maximaal aanmoedigen zich te laten vaccineren”, vertelt schepen van Gezondheid Sarah De Keyser. “Daarom maken we het hen zo gemakkelijk mogelijk om naar het vaccinatiecentrum te gaan, maar we willen hen ook écht overtuigen. Daarvoor starten we binnenkort met een lokale campagne.”

Kleuterleidster, DJ, land- en tuinbouwer

Het gemeentebestuur contacteerde een 50-tal inwoners die bij veel dorpsgenoten gekend zijn. "Het gaat over kleuterleidsters, een schooldirecteur, kinesisten, iemand van de plaatselijke drankenhandel, een DJ, een land- en tuinbouwer. Het is heel divers en dat was ook de bedoeling." 

Seppe Jacobs is één van die bekende Sint-Katelijnenaars: "In Onze-Lieve-Vrouw-Waver trek ik mee aan de kar van Waver Feest en nog een paar andere verenigingen. Ik denk dat wij wel wat invloed kunnen uitoefenen. Heel veel mensen hebben heel veel zin om weer buiten te komen. Waver Feest en de andere verenigingen organiseren ook veel leuke dingen, we zijn vol van leven in onze gemeente. Ik vind het dan ook belangrijk dat we deze zomer, in het najaar, weer buiten kunnen komen in kleine of grote groepen."

We zijn vol van leven in onze gemeente. Ik vind het belangrijk dat we weer buiten kunnen komen in kleine of grote groepen.

Seppe Jacobs, bekende Sint-Katelijnenaar, Waver Feest

De bekende inwoners mogen uitleggen waarom zij zich gaan laten vaccineren. Er zullen affiches gemaakt worden en een artikel in het gemeentelijk infoblad. De gemeente hoopt zo nog meer mensen te overtuigen. "Eigenlijk zijn we wel goed bezig", zegt schepen De Keyser. "Ik hoor ook van veel mensen dat ze zitten te wachten op hun vaccinatie. Maar aan de andere kant zijn er ook nog mensen met twijfels, die nog over de streep moeten getrokken worden en dat hopen we met deze actie te doen."

De affichecampagne wordt eind volgende week gelanceerd. De gemeente Sint-Katelijne-Waver zal ook winkels, horecazaken en verenigingen de kans geven om affiches te laten maken met de uitbaters, bestuursleden of trainers bijvoorbeeld.

Meest gelezen