Stelende poetshulp krijgt 10 maanden cel met uitstel

Een 43-jarige schoonmaakster uit Lier heeft tien maanden cel met uitstel gekregen omdat ze van haar klanten stal. Ze werkte bij verschillende gezinnen in Lier en omgeving, en bleek bij meerdere van hen juwelen te hebben gestolen. Voor de rechter verklaarde ze dat ze stal om haar vier kinderen te onderhouden maar daar ging de rechter niet op in. De poetsvrouw moet de gedupeerde gezinnen ook een forse schadevergoeding betalen. 

De vrouw werkte bij verschillende gezinnen in de buurt van Lier. Op een bepaald moment stelde een vrouw vast dat er juwelen gestolen waren. Haar dochter, waar de poetshulp ook werkte, had dat ook al gemerkt. En ook de kleindochter en een vriendin zagen dat er juwelen verdwenen waren. 

Al gauw werd in de richting van de poetsvrouw gekeken maar zij ontkende. Iets later gaf een collega toe dat ze enkele juwelen had gekregen van de vrouw om een openstaande schuld af te lossen. Die bleken gestolen te zijn bij de gezinnen waar de poetshulp werkte.

Financiële problemen

De vrouw bleef eerst nog ontkennen maar gaf uiteindelijk toe. Volgens haar advocaat heeft de vrouw het financieel moeilijk. "Ze heeft een inkomen van 1.500 euro en een weduwepensioen van 1.900 euro. Daarnaast ontvangt ze nog zo'n 1.200 euro kindergeld", klonk het. "Met vier kinderen is dat een krap budget."

De rechter had daar geen oren naar. "Heel wat mensen moeten het met veel minder stellen, dus kom hier niet zeggen dat ruim 4.000 euro een krap inkomen is." Ze veroordeelde de vrouw tot tien maanden cel en 1.600 euro, allebei met uitstel. Twee gezinnen die bestolen werden, kregen een schadevergoeding toegewezen van samen 6.000 euro.

Meest gelezen