Tieners over de ramadan: "Ik vind dat je er sterker van wordt, een betere versie van jezelf"

Vandaag is de ramadan gestart, de jaarlijkse vastenmaand voor moslims. Ook jonge moslims doen mee. Tijdens de ramadan mogen ze niet eten of drinken tussen zonsopgang en zonsondergang. Hoe beleven zij deze periode? We vroegen het hen zelf. 

Raïs (12) doet voor het eerst mee aan de ramadan. Hij heeft er heel erg naar uitgekeken. Door corona zijn de omstandigheden wel anders dan anders. 's Avonds, na zonsondergang, kunnen ze geen andere familieleden of vrienden uitnodigen om samen te eten. 

Bekijk hier de getuigenis van Raïs:

Videospeler inladen...

Tarik (18) doet mee aan de ramadan omdat het moet van zijn ouders, maar ook omdat hij denkt dat je er sterker van wordt. Hij ziet het vooral als een uitdaging en hoopt ook dat de ramadan hem helpt om zijn "summer body" te krijgen. 

Bekijk hier waarom Tarik meedoet aan de ramadan:

Videospeler inladen...

Ayaan (18) gaat in de ramadan op zoek naar de beste versie van zichzelf. Ze evalueert of de manier waarop ze dagdagelijks haar leven leidt, aansluit bij haar geloof. Na de ramadan is haar geloof sterker geworden en staat ze sterker in haar schoenen.

Bekijk hier waarom Ayaan zo blij is dat de ramadan begint:

Videospeler inladen...

Meest gelezen