Twee bagage-afhandelaars opgepakt met 70 kilogram cocaïne op luchthaven van Zaventem, ook vier anderen opgepakt

De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde heeft zes verdachten opgepakt in een onderzoek naar de invoer van drugs via de luchthaven van Zaventem. De politie nam 70 kilogram cocaïne en 200.000 euro cash geld in beslag.

De speurders konden afgelopen nacht twee bagage-afhandelaars betrappen toen die zo’n zeventig kilogram cocaïne wilden uithalen. Het duo werd opgepakt, waarna verschillende huiszoekingen werden uitgevoerd. "Het klopt dat er bij het uithalen van cocaïne op de luchthaven van Zaventem twee medewerkers werden opgepakt", zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. Nadien werden er huiszoekingen uitgevoerd in Sint-Agatha-Berchem, Bierbeek, Kraainem, Machelen, Zaventem en Antwerpen. In totaal werd er 70 kilogram cocaïne en 200.000 euro cash geld in beslag genomen.

Bij de actie werden in totaal zes mensen opgepakt, die allemaal op de luchthaven werken. "Het gaat om zes Belgen tussen de 30 en 40 jaar oud", aldus Blondeau. Alle zes zijn ze in verdenking gesteld door de onderzoeksrechter. Drie van hen blijven voorlopig in de cel, de drie anderen zijn vrijgelaten onder voorwaarden. 

Meest gelezen