PDV

Werkstraffen voor twee mannen die zware voetzoeker lieten ontploffen in Bosuilstadion in Deurne

De twee mannen die in 2018 een zware voetzoeker hadden afgestoken in het Bosuilstadion in Deurne, hebben een werkstraf en een stadionverbod gekregen. Door de harde knal van de voetzoeker liepen vele supporters en enkele politieagenten gehoorschade op, sommigen zelfs permanent. 

Op 12 mei 2018 was een luide knal te horen in het Bosuilstadion, vlak voor de wedstrijd Antwerp-Sint-Truiden. Heel wat voetbalfans en enkele politiemensen kloegen nadien over oorsuizen en -pijn, sommigen zelfs blijvend. Volgens een getuige was de knal afkomstig van een zware voetzoeker. 

De politie kon twee mannen van 27 en 30 opsporen door camerabeelden te bekijken. Het parket eiste twee jaar cel en een stadionverbod van acht jaar. Maar omdat de twee zegden dat ze niet wisten dat de knal zo luid zou zijn en ze niet de intentie hadden om iemand te verwonden, kwamen ze er vanaf met een werkstraf van 150 uur. Die moeten ze bij voorkeur uitvoeren in een revalidatiecentrum voor mensen met gehoorproblemen. Ze kregen ook een stadionverbod van drie jaar. 

Meest gelezen