Radio 2

Vermist katje dood terug gevonden in Gent, ondanks beloning 3.000 euro  

Twee weken nadat katje Cleo van Gentenaar Gaetan Jansseune vermist raakte, is het katje dood terug gevonden op een parking langs de Stropkaai. “Ik ben nu gerust dat ze terug bij ons thuis is, en dat we haar hier bij ons kunnen begraven”, zegt een aangeslagen Gaetan, die een beloning van 3.000 euro veil had voor de gouden tip naar Cleo.

Geen "happy end" voor de 25-jarige Gentenaar Gaetan Jansseune. Zijn katje Cleo verdween op 31 maart in de Citadellaan in Gent. De man vormde een onafscheidelijk duo met zijn Bengaalse kat, daarom loofde hij een beloning van 3.000 euro uit voor wie een gouden tip had om Cleo terug te vinden. Zijn oproep op Facebook werd talloze keren gedeeld en ook via een flyeractie kwamen veel reacties binnen. Vooral in de omgeving van de Stropkaai werd Cleo regelmatig gespot en daarom trok Gaetan iedere dag naar daar.

Deze morgen volgde echter de klap die hij niet verwachtte. “Ik heb haar dood aangetroffen op de parking van de Artveldehogeschool”, laat Gaetan weten. “Ze moet er maar vrij recent liggen, want een leerkracht checkte daar iedere dag of Cleo er rond liep. Ik ben ergens wel gerust dat ze terug bij ons thuis is en dat we haar hier konden begraven.”

Meest gelezen