Nicolas Maeterlinck

Zorgen opties voor nieuwe naam kunstencentrum Vooruit opnieuw voor verwarring? "Hetzelfde maar anders geschreven"

Gisteren maakte kunstencentrum Vooruit in Gent bekend dat zijn nieuwe naam "Pallas" of "Volxus" zal worden. Het publiek mag nog tot morgenvroeg stemmen op die twee namen, maar ook dat leidt volgens sommigen tot verwarring, zoals bij theaterzaal Palace in Deinze. “We vinden het niet erg, maar wel grappig. Het is bij ons ook anders geschreven“, lacht voorzitter John Lammertijn.

Het kunstencentrum Vooruit heeft gisteren een publiekspoll gemaakt, daarin hebben ze na een lange zoektocht 2 namen naar voor geschoven om te gebruiken voor het centrum: "Pallas" of "Volxus”. Nu komen er veel reacties binnen van mensen die vinden dat ook de nieuwe naam voor verwarring kan zorgen. Dat geldt bijvoorbeeld voor theaterzaal Palace in Deinze. “Voor ons maakt het niet uit. Onze zaal bestaat al 100 jaar, maar we vinden het wel grappig”, zegt voorzitter John Lammertijn.

Dubbele verwarring

Niet alleen de naam van de theaterzaal kan tot verwarring leiden, lacht Lammertijn. “Onze theatergroep heet “Vooruit”. Van mij mag de nieuwe naam trouwens gerust “Pallas” worden. Ik ben eigenlijk niet echt wild van de twee namen. Voor een kunstencentrum als “Vooruit” had ik iets artistieker opties verwacht.”

Meest gelezen