dewarandewetteren.be

Zwembad Wetteren moet dicht na coronabesmetting: “Mensen die onlangs kwamen, moeten niet bang zijn”

In Wetteren is het zwembad vanaf vandaag voor onbepaalde tijd dicht. Een medewerker is besmet met corona en dus moeten ook alle collega's in quarantaine. “Wij hopen morgenavond het nieuws te krijgen dat niemand anders positief is, zodat we donderdag al kunnen opengaan”, zegt burgemeester Alain Pardaen (CD&V).

Door een coronabesmetting bij een redder van het stedelijk zwembad van Wetteren moeten nu ook alle andere werknemers even in quarantaine. Er is dus niemand meer om het zwembad open te houden. Dat betekent dat de gemeente voor onbepaalde tijd het zwembad zal moeten sluiten. Het is nog niet duidelijk hoe lang het zwembad dicht blijft, zegt burgemeester Alain Pardaen (CD&V). “De werknemers moeten nu wachten tot wanneer ze hun resultaten krijgen. Wij hopen morgenavond al goed nieuws te hebben, zodat we donderdag al terug kunnen opengaan.”

Mensen kunnen herboeken

Mocht blijken dat er nog mensen positief zijn, dan moet het zwembad nog iets langer dicht gaan. “Dan zal de sluiting automatisch 10 dagen duren, tot iedereen 2 keer getest is. Wij kunnen helaas niet zomaar ander personeel van de gemeente beginnen optrommelen”, aldus de burgemeester.

Zwemmers die al hadden geboekt, kunnen hun zwembeurt verplaatsen of krijgen hun geld terug. Wie de laatste dagen is gaan zwemmen, moet zich geen zorgen maken, zegt Pardaen. “Het zwembad is met al die chloor een van de meest veilige plaatsen waarin je kan vertoeven. Mensen moeten dus zeker geen schrik hebben. Degenen die zich toch niet helemaal op hun gemak voelen, geven we de raad om met hun huisarts contact op te nemen, of eventueel een sneltest te doen.”

Meest gelezen