Belga Image

Amerikaanse keten Kentucky Fried Chicken komt naar hartje Leuven en werft 60 mensen aan

Deze zomervakantie opent Kentucky Fried Chicken het allereerste restaurant in studentenstad Leuven. In het nieuwe KFC-restaurant worden 60 lokale mensen tewerkgesteld, waaronder ook chefs die alle kipgerechten van A tot Z vers bereiden in de keuken. 

Kentucky Fried Chicken is een Amerikaanse fastfoodketen waar gefrituurde kipgerechten geserveerd worden. Het eerste officiële restaurant werd in 1952 geopend in de Verenigde Staten door Colonel Harland Sanders, die nog altijd het uithangbord van de keten is. Zijn kipgerechten zijn door de jaren heen wereldberoemd geworden, dankzij het “Secret Recipe”, een geheim recept van 11 kruiden en specerijen. 

Het KFC-restaurant in Leuven is het eerste in de provincie Vlaams-Brabant. Er zijn al filialen in Wijnegem, Hasselt, Turnhout en Bilzen. Ook in Brussel is er een KFC-restaurant en komt er binnenkort eentje bij. Maar dus ook in Leuven. “Leuven stond al heel lang op ons verlanglijstje”, aldus Sally Herygers van Benelux Food Group. “We kregen bovendien heel veel vragen via sociale media van mensen die vroegen: “wanneer komen jullie eindelijk naar Leuven?”. Dus we zijn nu superblij dat we kunnen aankondigen dat we in de zomer naar Leuven komen, naar het hartje van de stad.”

Lokale medewerkers

Het gaat inderdaad om het hartje van Leuven, want het restaurant zal opengaan op de Grote Markt. Voor de vestiging zijn ze nu volop op zoek naar medewerkers: “We zijn op zoek naar een zestigtal medewerkers, dat gaat van managers tot chef-koks. We willen heel graag lokale mensen aanwerven, dus graag mensen uit Leuven. Studentenjobs zijn er ook. Wie wil werken bij KFC, het is nu het moment om te solliciteren”, aldus Sally Herygers.

Als de horeca tegen de opening nog niet heropend is, kunnen gasten sowieso terecht in het restaurant om af te halen.

Meest gelezen