Antwerpenaren klaar voor opening terrassen: "Slecht weer houdt ons niet tegen"

Op het overlegcomité van vandaag is onder meer beslist dat de terrassen van horecazaken mogen openen op 8 mei. Ook in Antwerpen dus en daar kijken heel wat Sinjoren naar uit. En ze hebben er best wat voor over: "Slecht weer interesseert mij niet, dan neem ik wel een paraplu mee", klinkt het.

Vanaf 8 mei mogen horecazaken hun terrassen openen, ook tot vreugde van de Antwerpenaren. Op de Groenplaats zaten al heel wat mensen met hun bubbel te genieten van de frisse lucht. "Wij komen hier elke week naar de Groenplaats. Dan drinken wij samen iets. Vandaag heb ik cava , twee flessen rosé en nog een pintje bij", lachen twee vriendinnen.

Of er nu zon of regen is, de vrouwen zijn van plan om sowieso op café te gaan. "Slecht weer interesseert mij niet, dan neem ik wel een paraplu mee. We kleden ons goed aan en dan gaan we zo op het terras zitten", klinkt het. "We zijn al lang genoeg opgesloten geweest." 

Even verderop droomt een koppel ook al weg van terrasjes doen: "Wij hebben dat super hard gemist. Nu moeten we altijd op een bank zitten, dat moet toch ook mogelijk zijn op een terras. Ondanks de regen genieten wij."

Ook wij blijven in weer en wind op het terras zitten

Er zijn ook praktische redenen waarom de Antwerpenaren uitkijken naar het openen van de terrassen. "Dan kan je naar het toilet gaan, want nu gaat dat niet", zegt iemand. "Ook wij zullen in weer en wind op het terras blijven zitten. Die mensen mogen ook wel weer iets verdienen."

Meest gelezen