Alexander Dumarey

Gent wil drukke plaatsen in de stad 6 maanden onder camerabewaking plaatsen

De Gentse politie mag een half jaar lang camera's plaatsen om de binnenstad in de gaten te houden. Bedoeling is dat de politie drukke plaatsen in de gaten kan houden. De Gentse gemeenteraad moet de beslissing wel nog goedkeuren. 

Camera’s in Gent waren jarenlang verboden, om de privacy van de mensen te beschermen. Die camera’s zijn enkel toegelaten in de prostitutiewijk en de Overpoort. Ook tijdens grote evenementen zoals de Gentse feesten mochten camera’s wel. Maar nu lijkt het taboe rond camera’s over heel Gent te veranderen.

De Gentse politie gaat de stad controleren om onveilige situaties te vermijden
burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD)

“We organiseren deze zomer geen Gentse Feesten, maar toch verwachten we drukte in de binnenstad van Gent. De camera’s zijn bedoeld voor crowdcontrol. De politie gaat de stad controleren om onveilige en gevaarlijke situaties te vermijden”, vertelt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD). 

Drukke plaatsen

“Het laat onze politie toe om alles goed te monitoren en de ploegen op het terrein aan te sturen. Op die manier kan er snel opgetreden worden als dat nodig zou zijn. De camera’s komen er van mei tot oktober. De exacte plaatsen weten we nog niet, maar ze zullen hangen op drukke plaatsen, zoals de Graslei, Korenmarkt, Vrijdagmarkt en Vlasmarkt”, besluit burgemeester De Clercq.

Meest gelezen