ROBIN UTRECHT

Café-uitbater Bram: "Terrassen heropenen in Luik? Da's gewoon een politiek spel"

Vandaag beslist het Overlegcomité wanneer de horeca heropent. Als het van café-uitbater Bram Boon uit Halle afhangt, heropent de horeca volledig, binnen en buiten. Ook gelooft hij niet dat de terrassen in Luik hoe dan ook zullen openen. "Dat is niet meer dan een politiek spel."

Als het van Bram Boon uit Halle afhangt, moeten horeca-uitbaters het Overlegcomité van vandaag afwachten alvorens grote uitspraken te doen. Boon is uitbater van Café De Sleutel in Halle en ook secretaris bij Horeca Vlaanderen, afdeling Halle-Vilvoorde. Volgens Boon is het weinig waarschijnlijk dat de terrassen in Luik heropenen ongeacht wat het Overlegcomité beslist. "Ik denk dat dat gewoon een politiek spel is. We hebben dat nog al gehoord, politici die zeggen dat ze de terrassen toch heropenen, en uiteindelijk is dat nog nooit gebeurd. Het lijkt mij gewoon grootspraak en dat is niet zo verstandig."

"Ik sluit mij daar dus ook niet bij aan, ik hoop gewoon dat we zo snel mogelijk volledig mogen openen, zowel binnen als buiten, op een normale manier. Als  enkel de terrassen mogen heropenen, dan ga ik daar wel in mee en gaat mijn terras uiteraard open."

Geldinzamelactie

De plaatselijke afdeling van Horeca Vlaanderen organiseert in Halle nu ook een geldinzamelactie voor de cafés en restaurants die het moeilijk hebben door corona. "De compensatie die we krijgen, is niet genoeg om rond te komen. De vaste kosten en de huur van het pand blijven doorlopen, en die subsidie is niet genoeg om dat allemaal te dekken", legt Boon uit.

"Om geld in te zamelen, zijn er wandelingen uitgestippeld langs horecazaken en proberen we inwoners en bedrijven op die manier warm te maken om te doneren. 

Meer info over de geldinzamelactie  vind je op de Facebookpagina van Horeca Halle.

Meest gelezen