20 kinderen komen om bij schoolbrand in Niger

In het West-Afrikaanse land Niger zijn minstens twintig schoolkinderen omgekomen bij een schoolbrand. Het vuur breidde zo snel uit waardoor ze niet meer konden ontsnappen. Hun klaslokaal was deels opgetrokken uit stro en dus extreem ontvlambaar.

De brand ontstond gisteren rond 16 uur in een basisschool in een buitenwijk van de hoofdstad Niamey. De kinderen - tussen 7 en 13 jaar oud - hadden toen les. 

De school bestond uit bakstenen klaslokalen, maar door een tekort aan plaats waren er ook veel houten en strooien klaslokalen gebouwd. Het zijn die constructies die zeer snel vlam hebben gevat. 

"De hulpdiensten zijn snel vertrokken, maar het vuur was enorm krachtig, waardoor de klassen in vlammen opgingen en de kinderen er niet uit konden", zei de lokale brandweercommandant Sidi Mohamed. 

De premier, Ouhoumoudou Mahamadou, heeft de school bezocht en betuigde z'n medeleven. De ouders riepen de regering op om het gebruik van strooien hutten als klaslokaal te verbieden. De oorzaak van de  brand is nog niet bekend.

Meest gelezen