Pixabay

Oosteeklo roept verenigingen op om dorpscafés financieel te steunen in deze coronacrisis

In Oosteeklo bij Assenede lanceert het feestcomité een opmerkelijke actie om de 4 cafés in het dorp te steunen in deze moeilijke coronatijden. Het comité roept alle verenigingen van Oosteeklo op om de cafés financieel te helpen. 

In Oosteeklo zijn er 4 cafés. Zij hebben van het feestcomité elk al 250 euro gekregen. Daarmee wil het comité de horeca in het dorp een symbolisch duwtje in de rug geven, want die sector is hard getroffen door de coronacrisis. Maar het feestcomité roept ook andere verenigingen op om iets voor de cafés te doen, zegt voorzitter Guido Van de Veire. “Jarenlang hebben de cafés onze verenigingen gesteund, en nu gaan we die rollen omdraaien. We sturen een brief naar de 40 verenigingen van Oosteeklo met de vraag om een financiële bijdrage te storten aan onze horeca. Want een dorp zonder horeca, is een dood dorp.”

Magnifiek

Cafébaas Ignace van café Den Eikel is alvast blij met het initiatief. "250 euro is voor ons een druppel op de hete plaat.  Maar het is echt welkom. We zijn magnifiek content.  De voorbije jaren kwamen de verenigingen regelmatig vragen om hen financieel te steunen. En dat deden we ook, in de mate van het mogelijke. Dat we nu iets terugkrijgen, is magnifiek. We zijn heel blij."

kasto80

Meest gelezen